Rólunk


Előzmények

A nagykanizsai ÖKO-INNOVA Egyesületet olyan szakemberek és pedagógusok hozták létre, akik kiemelkedő szakmai tapasztalattal rendelkeznek a környezeti nevelés, oktatás területén és az ehhez kapcsolódó oktatási tevékenységek megvalósításában, valamint a fenntartható környezet- és természetvédelem területén.

Az egyesület alapító tagjai 6 éve működnek együtt a bécsi székhelyű UmweltBildungWien szervezettel. Az együttműködésnek köszönhetően már 2 olyan Európai Uniós projekt is megvalósult, melyek keretében több mint 1500 magyar és osztrák diák, valamint közel 600 magyarországi és ausztriai pedagógusnak és szakembernek nyílt lehetősége 1 napos szakmai utakon és több napos környezeti nevelési táborokban és továbbképzéseken részt venni. A programok nagy része a bécsi partner központjában került megrendezésre, mivel az egyesületnek jelenleg nincsen a tulajdonában olyan ingatlan, mely megfelelő helyszínéül szolgálna több turnusban akár több száz vendég fogadására, ellátására és magas színvonalú környezeti nevelési programok kínálatára.

Jövőkép, célok

Az ÖKO-INNOVA Egyesület további Európai Uniós programokon történő részvételét készíti elő, melyek keretében szeretné felépíteni, és működtetni azt a Nyugat-dunántúli Környezeti Központot, amely egy ökológiai épület normáinak megfelelő multifunkcionális környezetcentrum formájában valamennyi korosztály érdeklődői számára szerteágazó, élményorientált képzési programokat kínálna a környezet, a képzés és a szociális központi témák területén.

A beruházás célja, egy olyan élménypedagógiára épülő oktatási szintér kialakítása, amely pedagógusoknak, diákoknak, szakembereknek, családoknak, csoportoknak egyedülálló tapasztalatszerzési lehetőséget nyújt nemcsak az Európai Uniós projektekben megvalósuló tevékenységek, hanem a Környezeti Központ által kínált, projekten kívüli, azon túlmutató programok által is.

A Képzési Központ kialakításánál nagy hangsúlyt fektetünk az oktatásban dolgozó személyek véleményére is. A lehetőségektől függően a helyszínen több fedett épület kialakításra kerül (workshop szoba, étkező, mosdók, stb.), továbbá sátorozó hely, sportolásra alkalmas helyszínek, vizsgálódásra, monitoring tevékenységekhez szükséges helyszínek (pl. kis tavak) is. A cél az, hogy foglalkozások tartására alkalmas teret biztosítson kb. 100 egyidejű látogató számára, akiknek– főleg nyári üzemelésben – elegendő gyakorlásra alkalmas hely álljon rendelkezésre, a sátorozástól kezdve a beltéri helyszínekig.

Igény

Fenti célok eléréséhez keres az Egyesület megfelelő helyszínt, ahol a tervezett beruházás megvalósítható és működtethető.

Az ideális ingatlan

  • Zala megyében, természet közeli területen, erdő és/vagy rét és/vagy vízpart közvetlen közelében helyezkedik el.

  • Minimálisan 2,5 – 3 hektár nagyságú.

  • Lehet épület nélküli, de épülettel ellátott is.

  • Infrastruktúrával (min. víz, villany) ellátott, legalább a telekhatáron.

  • Építési engedély beszerezésére alkalmas.

  • Autóval és autóbusszal egyaránt megközelíthető.

Kapcsolat

Amennyiben Önök rendelkeznek a fenti feltételeknek megfelelő ingatlannal, és településükön szívesen látnák a leírt projektet megvalósulni, kérem legyenek szívesek keresni egyesületünket!